Salgótarjáni Tájak Korok Múzeumok Klub Egyesülete

2014.09.03 klubnap

A kezdés előtt fényképeket vetítettük a Szilváskőre- és Sárospatak környékére tett kirándulásokról.

Árpád Sándor, elnökünk a hagyományoknak megfelelően köszöntötte a szeptember hónapi születésnaposokat és névnaposokat.
Tájékoztatta a tagságot, hogy minden hónap első szerdáján 14 órától 17 óra 30-ig rendelkezésünkre áll a STÉCÉ kávézó klubterme. Akiket érdekel, előbb jöhetnek és vetített képeket láthatnak a korábbi eseményekről és ismerkedhet klubtagjainkkal, egymással.
Bevezetőjében szólt néhány szót az I. Világháborúról, az 1914.junius 28-án Szarajevóban Ferenc Ferdinánd és felesége ellen elkövetett merényletről, majd az egy hónapra rá következő hadüzenetről, a háborúban elesettekről, az itthon maradt gyerekek és családtagjaik nyomorúságos sorsáról, Magyarországról.
Ezután meghallgattuk a "Kimegyek a Doberdói harctérre" c. katonadalt, majd Gyóni Géza "Csak egy éjszaka" c. versét.
Ezután Sebestyén Kálmán levéltári dolgozó érdekes előadását hallgathattuk meg
" Az I. világháború a sajtó tükrében" címmel.
Árpád Sándor megköszönte az előadást, majd felhívta a klubtagok figyelmét, hogy az október 11-12-re tervezett "Balassi Nyomában" meghirdetett kirándulásra aki még jönni akar, vagy rendezendője van, keresse Őt!
Nándoriné Jolika beszámolt az elmúlt hónap eseményeiről és a szeptemberben tervezett programokról, pl. opera látogatás, kegyeleti kirándulás, stb.
Mindenkit invitált a nomeber 29-i évzáró klubnapra, amely az előző évekhez hasonlóan Karancslapujtőn lesz megtartva, műsorral, vacsorával, Horváth István harmonika művész zenei aláfestésével.
Táncolni nem kötelező, de ajánlott!
Ezután Baloghné Anikó ismerette a Sárospatakra és környére szervezett kirándulás eseményeit. ( honlapunkon részletes beszámoló és képek!)
Végül Szemes Béla ismertette az előzetesen 2014. szeptember 27-re tevezett-, de szeptember 20-án tartandó Eresztvény környéki kőbányákhoz tervezett túra részleteit. Utazás a 8 óra 20-as 11/B busszal Salgóbányára. A busz végállomásától 9 órai indulás Prakfalvi Péter és Judik Béla vezetésével.

Klubnapunkról és a túráról részletes ismertető honlapunk fotói között!


Ha tetszik ez a bejegyzés, kérem kattintson a "Tetszik" gombra.