Salgótarjáni Tájak Korok Múzeumok Klub Egyesülete

204.03.05 Klubnap

A klubnap megkezdése előtt Szemes Béla

szebbnél- szebb virágok, csoki-költemények vetítésével köszöntötte  női klubtagjainkat a közelgő Nőnap alkalmából. Árpád Sándor a klubnap megnyitója után nagyon sok szeretettel és egy kis zenei összeállítással kívánt jó egészséget, boldogságot klubunk nőtagjainak.

Ezután Kenyeres István - a Nógrád megyei Építész Kamara elnöke - vetített képes előadást tartott "Kastélyok és történelmi kertek Nógrádban" címmel. Előadásában bemutatta, hogy Nógrád megyében milyen sok kastély, kúria volt, ill. van. A kastélyok egy részét bejárva, felkeresve, fényképekkel, régi térképmásolatokkal rendkívül érdekesen mutatta be a régi-, ill. a jelenlegi állapotokat. Rávilágított, hogy milyen sok kastély, kúria került már felújításra, állagmegőrzésre, de arra is, hogy milyen sok feladat vár még a jelenkorra a múlt megőrzése érdekében. 

Ezután Nándoriné Jolika ismertette az elmúlt hónap eseményeit, valamint a jelen hónap feladatait. Különösen fontos a március 14-én du. 2 órakor, Somoskőn a Petőfi kunyhónál-, majd 15 órától a temetőnél tartandó ünnepség. Külön buszok indulnak negyed 2-kor a McDonald's -tól. Szemes Béla az ünnepség előtt túrát szervez. Útvonal: Eresztvény-Petőfi sétány- Somoskő. Találkozó: 2014.március 14-én a Pécskő előtt a 12 óra 15-ös 11B autóbusznál.

Egyéb kirándulásokat ismeretettek: Árpád Sándor: "Balassi nyomában" 2014.okt.11-12.

Balogné Anikó: Budapest sörgyár, Mátyás-templom, 2014.05.30. Jelentkezni lehet náluk!

A klubnap után a József A. M.K. előtti Rdanóti szobornál a megemlékezés virágait helyeztük el Radnóti Miklós szerelmének emlékére.


Ha tetszik ez a bejegyzés, kérem kattintson a "Tetszik" gombra.