Salgótarjáni Tájak Korok Múzeumok Klub Egyesülete

2014.08.06 Klubnap

Augusztusi klubnapunkon az elnöki köszöntés után előadást hallgathattunk Bodnár Benedektől

a szelektív hulladék gyűjtéséről, kezeléséről, hasznosításáról. Hallhattunk az erre vonatkozó törvényekről, rendelkezésekről, az ún. Kotyháza-i hulladékgyűjtő telep tevékenységéről, a tervezett bővítésekről, fejélsztésekről, a hulladék válogatásáról, kezeléséről, felhasználásáról.
Ezután Szemes Béla ismertette a 2014.08.16-ra tervezett szilváskői túra részleteit: találkozás Salgótarjánban a távolsági busz pályaudvaron a Ceredre 10.oo-kor induló autóbusznál ( 1-es vagy 2-es kocsiállás). Érkezés Róbabányára kb. 10 óra 40 perckor. Innen gyalogtúra a Szilváskőre és vissza Rónabányára. Ez 3 km, kb. 1,5 óra. Aki akar innen visszajöhet Salgótarjánba a kb. 12,55-ös ceredi busszal. A többiek a Medvesfennsíkon át Salgóbányára túrázhatnak ( kb. 4,5 km, 2-3 óra). Innen buszjárat gyakrabban. Túracipő, túrabot ajánlott, esőkabát kellhet, ivóvízről, ennivalóról mindenki maga gondoskodjon!
Ezután elszámolást kaptunk a galíciai kirándulásról. Bozóné ismertette, hogy a "Görbeország"-i kirándulás 2. buszához, még 4 - 5 fő jelentkezését várja.
Lehet fizetni Árpád Sándornál a "Balassi nyomában" kirándulásra.
A klubnap befejezése után vezetőségi megbeszélés volt.


Ha tetszik ez a bejegyzés, kérem kattintson a "Tetszik" gombra.