Salgótarjáni Tájak Korok Múzeumok Klub Egyesülete

Klubnap 2015.03.04

Márciusi klubnapunk megnyitójaként Árpád Sándor elnökünk szép szavakkal és csodás zenével aláfestett virágok vetítésével köszöntötte a hölgyeket a közelgő NŐNAP alkalmából.

Ezután Bódi Györgyné tatartott nagyon érdekes előadást Móricz Lili életéről, Nógrád megyei kötődéséről.

Klubnapunk fő előadója Bárnai Kinga r. őrgy tartott színvonalas, érdekes rendkívül hasznos előadást a közbiztonságról, a bűnmegelőzésről, a "házalókról", lakásbiztonságról, értékeink, irataink, pénzünk védelméről. Tájékoztatta a hallgatóságot, hogy mi a teendő lopás, rablás, betörés esetén. A prezentációs előadása után hasznos kisfilmekkel hívta fel a figyelmünket az otthonunkban, piacon, kórházakban, egyéb egészségügyi intézetekben ránk leselkedő veszélyekre, főleg az időskorúak veszélyeztetettségére.                                                              

Tájékoztatók következtek: a március 15.-i ünnepség Somoskőn 2015.március 13.-án lesz. Klubunk ünnepsége a Petőfi-kunyhónál 14 órakor kezdődik. Akik résztkívánnak venni az ünnepséget megelőző, Szemes Béla által vezetett túrán Eresztvény-Somoskő útvonalon, azok részére a 12 óra 15 perckor induló menetrendszerint közlekedő helyi buszjáratot ajánlották. Túra indul 12.45-kor Eresztvényből.

Akik nem akarnak túrázni, részükre a 13.25-kor induló busz az ajánlott.

A városi ünnepség a somoskői temetőben lesz, Somoskeőy István honvéd százados sírjánál 15.00 órai kezdéssel. Akik csak ezen kívánnak résztvenni részükre a 14.15-kor, a McDonalds-tól induló külön busz ajánlott! 

Ünnepi beszédet mond Dániel Zoltán alpolgármester úr. Emlékműsort adnak a Táncsics Mihály Közgazdasági, Ügyviteli, Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakközépiskola és Szakiskola diákjai.

Az ünnepség után a különbusz 16.00-kor indul vissza.

A kirándulást szervezők kérték a jelentkezőket, hogy rendezzék az anyagiakat!

Árpád Sándor múzeum látogatást tervez még márciusban, részletek később,(esetleg Somoskőn)! 

(fényképek és az előadások részletei a fotóknál)


Ha tetszik ez a bejegyzés, kérem kattintson a "Tetszik" gombra.