Salgótarjáni Tájak Korok Múzeumok Klub Egyesülete

Részletes programok 2016

Miskolc- Diósgyőr-Edelény-Aggtelek-Lillafüred

 

2 napos kirándulás

  1. április 16-17.(szombat-vasárnap)

Indulás: 7:00 órakor SZMT elől.

  1. nap Diósgyőri várlátogatás, Edelény L_Huiller-Coburg kastély látogatás, Aggteleki cseppkőbarlangi séta. Szállás Miskolcon 2 ágyas hotel szobákban, este vacsora és séta a belvárosban.
  2. nap délelőtt Miskolci városséta –Múzeum, Templom látogatás, majd kisvasúton Lillafüredre megyünk. Séta a palota szállónál, a függőkert és vízesés, az Anna barlang csoportos látogatása.

IRÁNYÁR: 20.000,-Ft, ebből februárban 10.000,-Ft fizetendő, szállás és buszfoglalás céljából, a többit március, áprilisban további kettő részletben lehet befizetni.

Csak a februárban jelentkező, komoly szándékú, kirándulni kívánó klubtagok jelentkezése esetén kerül lebonyolításra, minimum 20 fő jelentkezése esetén!

Jelentkezést az előleg befizetése esetén fogadom el.

Bozó Pálné kirándulás szervező

 

Magyar TVA Látogatóközpont – Kiscelli Múzeum – Élelmiszer és Vendéglátóipari Múzeum – Nemzeti Színház  v. Margitsziget


 

  1. április 22.

 

Indulás az SzMT elől reggel 7.00 órakor.

 

Az MTVA látogatóközpontban kezdünk 9.00 órakor. A csapat két részre oszlik, az egyik 9.00 – 11-00-ig megnézi a látogatóközpontot, míg a másik elmegy a Kiscelli Múzeumba, ahol kinyitnak egy órával korábban, hogy a programot meg tudjuk csinálni, majd váltunk. Az egész program 13.00 óráig tart.

Ezt követően meglátogatjuk a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumot. Az 1966-ban létrejött – a világon máig egyedülálló – országos gyűjtőkörű intézmény, mely Krúdy egykori házában fogadja látogatóit.

A múzeum megtekintése után megyünk a Nemzeti Színházba. Amennyiben itt mégis próba v. előadás van, mert a műsor változhat és ezt a jogot a színház fenntartja, a Margitszigeten lesz szabad program (domonkos kolostor romjai, víztorony, művész v. szoborsétány, zenélő kút, japánkert). Indulás Salgótarjánba 18.00 órakor.

A kirándulás költsége: 4 000 Ft.

 

Kellemes utat kívánok mindenkinek!

 

 

                                                                                                     Balogh Józsefné  Anikó

                                                                                                                szervező

 

 Salgótarjáni Tájak  Korok  Múzeumok  Klub  Egyesülete

 

Őrbottyán – Szada – Gödöllő – Pécel


 

  1. június 11.

 

Indulás az SzMT elől reggel 7.30-kor.

Utunk első állomása Őrbottyán, Gombos Miklós harangöntő mester, 1953-ban Budapesten született. Régi magyarországi harangöntő család tagja. Elődök, Szlezák László Magyarország aranykoszorús harangöntője, aki száz fős üzemet működtetett Budapesten 1953-ig. Ezután Szadán megtekintjük Székely Bertalan festőművész alkotói házát. Folytatjuk utunkat és megnézzük a gödöllői Grassalkovich kastélyt, majd Pécelen a Ráday kastélyt. Indulunk Salgótarjánba 17.00-18.00 óra körül, a programoktól függően.

A kirándulás költsége: 5 000 Ft.

 

Kellemes utat kívánok mindenkinek!

 

 

                                                                                           Balogh Józsefné  Anikó

                                                                                                     szervező

 

 

Salgótarjáni Tájak Korok Múzeumok Klub Egyesülete

 

 

Barangolások hazánk szép tájain

  1. szeptember 1-4-ig

 

         Indulás:  reggel 6.00 órakor az SzMT elől

 

  1. nap.:. Első állomásunk Székesfehérvár, ahol megismerkedünk az egykori koronázó város történelmi emlékeivel (Nepomuki Szt.János templomot a híres fafaragott sekrestyével, a középkori romkertet Szt.István szarkofágját, Szt.István Bazilika, Szt.Anna kápolna, Püspöki palota, II. világháborús emlékmű, Szt.László szobor, Mátyás király emlékmű, Országalma, Török falikút, Tizes huszárok szobra, Városháza. Ebédelünk.

Folytatva utunkat megállunk Sárváron és megnézzük a Nádasdy kastélyt, majd Kőszeg szálláshelyre érkezünk.  Vacsora.

 

  1. nap.: Reggeli után országunk egyik ékszerdobozának tartott hangulatos városkáját Kőszeget barangoljuk be, többszáz éves utcáit, tereit, meglátogatjuk a híres Jurisics Miklós várat, a Hősök kapuját, az Arany egyszarvú patikamúzeumot, Jézus szíve templomot, majd ebédelünk. Ezután autóbusszal elmegyünk a Kincs pihenőhelyig, innen kényelmesen elérjük az erdő mélyén, gyönyörű környezetben lévő Hét vezér forrást, a hatalmas fák között kicsit megpihenve visszasétálunk, majd az autóbusszal szálláshelyünkre megyünk. Vacsora.

 

  1. nap.: Reggeli után Ausztriában Léka várát nézzük meg, majd a festői szépségű környezetben a műemlékként védett híres zsúpfedeles Cáki pincesort. Ebédelünk.

Következik Velem, mely klimatikus gyógyhely, levegője a légzőszervi betegek számára jótékony hatású. Megtekintjük a Hősök kapuját, mely a háborúban elesetteknek állít emléket, valamint a koronabunkert, melyben utoljára őrizték a magyar koronát.

Folytatjuk utunkat Szombathelyre (borostyánút, romkert, mozaikok, főtér, Sarlós Boldogasszony templom), majd az Iseumba megyünk, mely Pannónia ma ismert, legfontosabb római kori, keleti eredetű vallási emléke. Visszatérés a szálláshelyre. Vacsora.

 

  1. nap.: Reggeli, csomagok elhelyezése az autóbuszban, meglátogatjuk a Jáki templomot, majd Celldömölkön a Kemenes Vulkánparkot, mely 2013-ban nyitotta meg kapuit és Közép Európában egyedülálló ilyen jellegű építmény. Folytatva utunkat Nemeshanyban megnézzük a Csizmadia Vízimalmot és ebédelünk. Gárdonyban felkeressük a Gárdonyi Géza emlékházat. Érkezés Salgótarjánba 20-21 óra között.

 

A kirándulás költsége42.000.- Ft , mely tartalmazza az autóbusz, a szállás, 3x reggeli,

3x ebéd, 3x vacsora, a belépődíjak, az idegenvezetés és szervezés költségét, valamint szükséges még 6 euró a Lékai vár belépődíja.

 

 

Kellemes, szép utat kívánok mindenkinek.

 

                                                                            

                                                                                           Balogh Józsefné Anikó szervező

                                                                                         20/268-2120  vagy  06-32/786-068

 

 


Ha tetszik ez a bejegyzés, kérem kattintson a "Tetszik" gombra.