Salgótarjáni Tájak Korok Múzeumok Klub Egyesülete

2016.04.16-17 Diósgyőr-Miskolc-Aggtelek-Edelény-Lillafüred

Miskolc- Diósgyőr-Edelény-Aggtelek-Lillafüred

 

2 napos kirándulás

  1. április 16-17.(szombat-vasárnap)

 

Csoportunk 04.16.-án szombaton reggel 7:00 órakor indult a Fő térről.

 A program szerint érkeztünk a Diósgyőri várlátogatásra, ahol a vár „nemes hölgye” fogadott bennünket és tartalmas tárlatvezetésben volt részünk.

A várlátogatást Miskolc belvárosában idegen vezetéssel a Deszkatemplomtól a Pannon Múzeum és Képtárig terjedő területet jártuk be.

A templomok megtekintését követően a város köztéri szobraival, a védett épületeivel ismerkedtünk meg az idegenvezetőnk jóvoltából. Egy kis pihenés után folytattuk utunkat a Pannon-tenger Múzeumba és Képtárba, ahol már vártak bennünket. A múzeumlátogatást követően átsétáltunk a Miskolci Vigadóba vacsorázni. A választott menü elfogyasztása után a Károly Hotelben a szobák elfoglalásával zártuk az első napot.

 A bőséges svédasztalos reggeli elfogyasztása után 04.17-én vasárnap 8:15 órakor indultunk Aggtelekre, a Baradla barlangi rövidtúrára. A túra jó hangulatban, kényelmes séta mellett több mint egy órahosszáig tartott.

Az idő és távolság szükségessé tette azonnali indulásunkat Edelénybe!

 A felújított L’Huillier-Coburg Kastély 2015 óta fogadja a látogatókat, és háromdimenziós filmvetítés után tárlatvezetővel megtekinthettük a kastély termeit.

A kastélylátogatásra némi késedelemmel érkeztünk, de megvártak - ezúton is köszönet illeti a látogatóközpont munkatársait - így egy újabb, szép élménnyel gazdagodva szálltunk a buszra, hogy elérjük a Miskolci LÁEV. kisvasúti állomásról 15:15 órakor induló kisvonatot.

Lillafüredi állomásról utunk a Palota Szállóhoz vezetett. Az idegenvezetőnk színes és tartalmas tájékoztatója után a függőkerttel ismerkedtünk. Megkoszorúztuk József Attila szobrát a vízesés mellett a költő április 11-i születésnapja alkalmából. ( Még versmondásban is volt részünk, hála a magyarszakos idegenvezetőnknek!) Sétálhattunk a függőkert teraszain, gyönyörködve a növényekben, fákban, köztéri szobrokban. A vízesésnél fotók készültek a csoporttagokról emlékül.

Az egésznapos program szoros időbeosztás feszességét - a buszhoz vezető úton egy kis pihenővel megszakítva - feloldva indultunk haza 18 órakor Lillafüredről.

A kirándulási élmények feldolgozása már az elkövetkező hétköznapoké lesz a fényképek rendezgetése során.

 

Köszönetemet fejezem ki a sikeres programok lebonyolításában nyújtott segítőkészségükért:

  • Szolyák Péter úrnak, tárlatvezető, őstörténész-muzeológusnak,
  • Csóri Beátának az edelényi kastélysziget munkatársának,
  • Kupcsik Sarolta idegenvezetőnek,
  • Pap Béláné Vermes Ildikó idegenvezetőnek,
  • Szeles János autóbusz vezető úrnak, aki 2 napon keresztül mindig a megfelelő helyre szállított bennünket.

 

Elismerésem a kiránduló csoportomnak, hogy az előre leszervezett és meghirdetett programokat teljesítette.

Salgótarján, 2016. 04. 09.                                                                       Bozó Pálné kirándulás szervező

 

Köszönjük Jutka a nagyszerű előkészítést, megszervezést és lebonyolítást!


Ha tetszik ez a bejegyzés, kérem kattintson a "Tetszik" gombra.