Salgótarjáni Tájak Korok Múzeumok Klub Egyesülete

2016-07-16- Salgóbánya-Egyesületi nap

Verőfényes napsütés helyett szakadó esőben utaztunk Salgóbányára a Geocsodák Háza geoparki látogatóközpontba.

Az őszi időjárás miatt a koszorúzás elmaradt a Sasok rétjén, melyet más alkalommal bepótolunk. A nagy előadteremben lázas előkészület kezdödött, terem rendezés, asztalok, székek átrendezése, zsíroskenyér kenés, terítés, kávé előkészítés.

Az előkészületek sikeres befejezése után az egyesületi napot Árpád Sándor elnökünk nyitotta meg, majd Bódiné Zsuzsa ismertette a programot és köszöntötte vendégeinket. 

Ezután a hangulat feldobása céljából Zsuzsa Salgótarjánnal kapcsolatos idézeteket, verseket olvasott fel nekünk. A hangulatot Braun József klubtagunk viccei fokozták.

Ezt követően Zsuzsa az elmúlt időszak előadásaiban és kirándulások során elhangzott ismeretanyagból tett fel kérdéseket. A helyes válaszadókat Árpád Sándor csokoládéval  jutalmazta. 

Közben megérkezett Schuyer Gyula és barátja a zeneszerszámokkal, majd azok összeszerelése után rázendítettek kedvenc dalainkra, pl. "Újra itt van ,újra itt van..." melyet klubtagjaink vidáman énekeltek. Gyula mikrofonokat is biztosított a dalolni vágyók részére, melyet Kasza Béla és hölgkoszorúja ki is használt. A nagy éneklésben megéhezve nekiláttunk a gondosan elkészített ebéd (zsíroskenyér paprikával, uborkával, hagymával stb.) fogyasztásának. A terülj-terülj asztalkámon mindenféle házi sütésű sütemények és cukrászcsodák sorakoztak, melyek szintén elfogyasztásra kerültek. A látogatóközpont kiállításának megtekintése után koszorút helyeztünk el Zenthe Ferenc, Salgóbányán született színész óriásunk arcképe előtt. A bőséges ebéd ledolgozására táncraperdültünk a zenekar kedves talpalávalójára, fittyet hányva a kint még mindig szakadó esőre. Programunkat vonatozással zártuk. Megállapíthatjuk, hogy a zord időjárás ellenére egyesületi napunk ebben az évben is jól sikerült, a hangulat kitűnő volt. Mindenki nagyon jól érezte magát. 

Köszönet az előkészítésben résztvevő lelkes vezetőségnek, tagoknak, Schuyer Gyulának és barátjának.

Fényképek a fotóknál!


Ha tetszik ez a bejegyzés, kérem kattintson a "Tetszik" gombra.