Salgótarjáni Tájak Korok Múzeumok Klub Egyesülete

2016.11.26. TKM évzáró 2016

Szombaton (2016.11.26) került sor a Salgótarjáni Tájak Korok Múzeumok Klub Egyesület 2016 évi évértékelő rendezvényére a Megyeháza éttermében.

Az érkező vendégeket a szépen megterített asztal, a klub által biztosított meglepetés ajándék, mézeskalácsból készült Bethlemi - csillag és fenyő,  valamint a TISZABEZDÉDI tarsolylemezt és a székely-magyar rovásírás jeleit tartalmazó 2017. évi naptár várta.

A műsorvezető szerepét Angyal Béláné Kati látta el. Bevezetője után Árpád Sándor elnökünk felkérésére -a korábbi hagyománynak megfelelően- gyertyagyújtással és néma felállással emlékeztünk a TKM salgótarjáni tagozatának első elnökére, Vongrey Bélára és az alapító tagokra.

 Ezt követően értékelte az elmúlt év eseményeit, klubunk eredményeit, tevékenységét. Köszönetet mondott mindazon személyeknek (vezetőségi tagoknak és nem vezetőségi tagoknak), akik munkájukkal segítették klubunk tervezett kirándulásinak, előadásainak, túráinak, színház és operaelőadásainak megszervezését, lebonyolítását. Külön kiemelte a kegyeleti kirándulás, Dornyay Béla és Förster Kálmán sírjainak évenkénti rendbetételét és megkoszorúzását.

Külön köszönte a Salgótarjáni Önkormányzat és egyéb civil szervezetek támogatását, segítségét.

A statisztikai adatokat mellőzöm, ő is mellőzte.

Beszámolója után a közelmúltban megalakult és Tóht Csaba által vezetett klubénekkarunk népdalcsokorral köszöntötte a nagyérdemű közönséget. Ezután Cser Luca, legifjabb tagunk versmondása következett.

Ezt követően énekkarunk újabb népdalokat adott elő, majd Tomkáné Marika szólt az Úrhoz, hogy legyen szíves megajándékozni a jelenlévő szép korúakat hosszú, egészséges, tartalmas élettel, mindezt természetesen versformában.

A vers után az est vendégművésze Németh Anna a Salgótarjáni Zenthe Ferenc színház színésznője közkedvelt dalokat adott elő Fehér Martin gitár kíséretével, majd duettet énekeltek a közönség nagy tetszésére.

Műsoruk után Csabáné Marosvári Márta adta elő Ady Endre Karácsony című meghatóan szép versét.

A műsor befejezéseként klubunk énekkara karácsonyi dalokkal teremtett adventi-, ill. karácsonyi hangulatot a közönség nagy tetszésnyilvánítása közepette. A befejező dalt a közönség együtt énekelte az énekkarral.

A sikeres műsort követően a vacsora előkészületei következtek ( gyomorerősítő , sós-, édes sütemények kóstolgatása, ismerkedés, beszélgetés, stb.), majd a finom vacsora következett.

A vacsora ideje alatt Tóth Csaba orgonajátékával szórakoztatott minket, közben, mint a gyülekezés időtartama alatt is – a 2016 évi programokon készült fényképek vetítése folyt.

Vacsora után és még előtte is Schuyer Gyula és zenésztársa gondoskodott a vidám hangulatról, a zene hatására a bátrabbak táncra perdültek.

Összegzésként elmondható, hogy az évzáró est nagyon jól sikerült.

Köszönet Tóth Csabának, aki a műsort összeállította, köszönet mindazoknak, akik segítették és hozzájárultak az évzáró rendezvény sikeres lebonyolításához.

Köszönet a karancslapujtői Rendezvényház vezetőjének, Lenkó Lászlónak a rendezvény sikeres lebonyolításáért.

Az est dokumentálására készült fotók megtalálhatók a honlapon, a fotók cím alatt.

 


Ha tetszik ez a bejegyzés, kérem kattintson a "Tetszik" gombra.