Salgótarjáni Tájak Korok Múzeumok Klub Egyesülete

2017.01.16. Pozsony-Prága 2017.05.25-28

 

Pozsony  -  Prága  -  Karlovy Vary 

Időpont:  2017. május 25-28.

Utazás:  autóbusszal

Elhelyezés:  hotel*** 2 ágyas fürdőszobás szobák

Ellátás:  félpanzió

 

 

1.nap: Indulás a kora reggeli órákban Salgótarjánból. Városnézés Pozsonyban. Séta az ódon hangulatú belváros macskaköves utcáin: Mihály kapu, Jagelló torony, főtér, régi városháza, Prímási Palota, Szent Márton székesegyház, Vár. Szállás elfoglalása Prága környékén.

 

  1. nap: Délelőtt megtekintjük a Strahovi kolostor könyvtárát, Loreto búcsújárótemplomát. Majd a prágai várnegyedbe látogatunk: Királyi palota, Szent Vitus katedrális, Szent György bazilika, Arany művesek utcája, Károly híd. Szabad program, majd ismerkedés az Óvárossal: Vencel-tér, Károly Egyetem, Tyl Színház, Lőportorony. Este a szállások elfoglalása.

 

3.nap:  Reggeli után kirándulás Karlovy Varyba, a híres cseh fürdővárosba, mely a Becherovka gyár és a Filmfesztivál otthona is. Gyönyörű szállodasorai, kollonádjai, ivócsarnokai közt kellemes sétát tehetünk. Amennyiben időnk engedi Prágában séta, szabad program. Szállás.

 

4.nap: Délelőtt ismerkedés a zsidó városrésszel, majd az Orloj nevezetes órajátéka, Városháza következik. Szabadprogram. Délután (12.00-13.00 óra) búcsú a „száztornyú várostól”, folyamatos utazás rövid pihenőkkel.  Hazaérkezés Salgótarjánba az esti órákban (kb. 20.00-21.00 óra).

 

Részvételi díj:   57.000.- Ft

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást autóbusszal, a 3 éjszakai szállást *** szállodában, (külvárosi, egyszerű, tiszta szoba) kétágyas, fürdőszobás szobákban félpanzióval, a fenti programokat idegenvezetéssel, az utasbiztosítás díját. Nem tartalmazza a belépőjegyek árát.

 

Belépődíj Prága:       200 korona

Belépődíj Pozsony:       6 euro

 

Előleg: 23.000.- Ft  -  a fennmaradó összeget két részletben a márciusi és májusi klubnapon  kell befizetni. A belépődíjakat az áprilisi klubnapon fogom beszedni.

 

Fontos: személyi igazolvány (nézd meg az érvényességét), nyugdíjas igazolvány legyen nálad!

 

Jó utat, élményekben gazdag kirándulást kívánok mindenkinek!

 

 

                                                                                         Balogh Józsefné

                                                                                               Szervező

                                                                                             20/268-2120


Ha tetszik ez a bejegyzés, kérem kattintson a "Tetszik" gombra.