Salgótarjáni Tájak Korok Múzeumok Klub Egyesülete

2017.08.02. Klubnap

Árpád Sándor köszöntötte a születés- és névnapos klubtagokat, majd

 

Nándoriné Jolika emlékezett és búcsúzott Luda László júliusban elhunyt klubtagunktól.

Egy perces néma felállással emlékeztünk Lászlóra.

 

Ezután Kecskés Margó, Arany János A fülemüle c. versét mondta el.

Bejelentések következtek: 

 

Langa Józsefné: Az augusztus 13.-ra tervezett túra Nemtibe augusztus 28-án lesz megtartava. Utazás a távolsági buszpályaudvarról, a 9 óra 30 perckor Szuhára induló autóbusszal. Program: tájház, templom és födrajzi érdekesség megtekintése idegenvezetővel, majd ebéd. Gulyás 1000 Ft. Sztrapacska (juhtúrós v. tehéntúrós) 600 Ft. Jelentkezni és fizetni Langáéknál: telefon: 30/977-8118 ; 32/ 420-306. (az ebéd nem kötelező, de aki igényli, az föltétlen jelezze)                

 

Bozó Pálné: Felvidéki kirándulás: 2017.08.18-án pénteken. Indulás 8 óra oo-kor az SZMT elől. Részletes program és ülésrend átvehető nála.                                                     

 

Baloghné Anikó: A Tata-Sopron-Győr- stb. kirándulás 2017. augusztus 24-27-én a tervezettnek megfelelően lesz megtartva. Indulás: az előzőleg terveztett 6 óra helyett 7 óra 00 az SZMT elől.                    

 

A bejelentések után Frics Tamás előadása következett a Salgótarjáni Üveggyapotról "Volt egyszer egy Üveggyapotgyár_" címmel. Ismertetést kaptunk a gyár építéséről, az üveggyapot előállításáról, a felújításokról, a japán-, a német és a spanyol tulajdonosok hozzáállásáról, a gyár nagyon jó kollektívájáról, a közös rendezvényekről és a gyár 22 évi működése utáni bezárásáról. Megtekinthettünk egy kisfilmet is, melyben ízelítőt kaptunk egy számunkra teljesen más kultúráról, a japán emberek mentalitásáról, munkatiszteletéről. Még a hajdani Karancs szállónak is emléket állított ez a kisfilm az ott rendezett ünnepek kapcsán.                                  

Köszönjük Frics Tamásnak e nagyon szépen összefoglalt előadását, a humortól sem mentes kisfilmet, valamint a helyzethez illő nagyon szép kisérőzenét.

Fényképek a Fotóknál


Ha tetszik ez a bejegyzés, kérem kattintson a "Tetszik" gombra.