Salgótarjáni Tájak Korok Múzeumok Klub Egyesülete

2018.01.05. Svájci kirándulás

 

Salgótarjáni Tájak Korok Múzeumok

Klub Egyesülete

 Svájc az Alpok országa

Időpont: 2018. szeptember 6 – 11  (6 nap/5 éjszaka)

Indulás:  reggel 6.00 órakor a Fő térről

Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal 

Ellátás:  félpanzió  (reggeli és vacsora)

Részvételi díj:  133.000.- Ft  (tartalmazza az utazást, szállást 5 éjszakára ***-os szállodákban, kétágyas szobákban, félpanzióval, a BBP és a sztorno biztosítást)

 Belépődíjak:  100 CH  (2017-es árak)

 Program:

Első nap:   Innsbruck

Elutazás Salgótarjánból reggel 6.00 órakor a Budapest – Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Bécs – Salzburg – Innsbruck útvonalon. Séta Tirol fővárosában Innsbruckban, majd továbbutazás az Inn alpesi völgyében a tiroli szállodához (1 éj).

Második nap:   St.Gallen, Rajna-vízesés, Zürich, Altdorf

Utazás az Arlberg-hágó – Feldkirch – Boden-tó útvonalon St.Gallenbe. A barokk katedrális és a világörökséghez tartozó kolostorkönyvtár megtekintése, majd rövid szabad program. Továbbutazás a schaffhauseni Rajna-vízeséshez (Európa legbővizűbb vízesése).

Késő délután Svájc élénk tóparti metropoliszának, a dombok övezte Zürichnek a nevezetességeivel ismerkedünk, melynek óvárosa hűen megőrizte ősi jellegét. Késő délután továbbutazás egy vadregényes autóúton, az Axenstrassén keresztül a szállodához. Útközben az altdorfi Tell Vilmos emlékmű megtekintése, majd a szálláshelyek elfoglalása. (3 éj).

Harmadik nap:   Jungfrau, Trümmelbach-gleccservízesések, Luzern

Utazás Interlaken érintésével a Berni-Alpok (a Jungfrau-csoport) 4000 m magas hegyi között fekvő Lauterbrunneni-völgybe, Európa talán legszebb gleccservölgyébe, a híres Jungfrau fogaskerekű vasúttal egy kilátópont elérésére. A panoráma egy életre szóló élmény. Délután a Trümmelbach-gleccservízesések megtekintése (10 vízesés egy hegy belsejében), majd utazás a gyönyörű fekvésű, egyik leghangulatosabb svájci városba Luzernbe. Séta az óvárosban, a város jelképeinek, a Kapellbrückének (középkori fedett fahíd) és az Oroszlános emlékműnek a megtekintése, majd visszautazás a szállodába.

Negyedik nap:  Bern, Fribourg

Utazás Bernbe, Svájc fővárosába. Az UNESCO világörökséghez tartozó óváros az Aare folyó hajtűkanyarjában fekszik. A legjelentősebb nevezetességek felkeresése (medvepark, városháza, parlament, óratorony panorámapontok stb.), majd szabad program. Továbbutazás Fribourg-ba, mely város lakóinak többsége már franciául beszél. A szép fekvésű Fribourg Svájc műemlékekben egyik leggazdagabb városa. A városnézés után szabad program, majd visszautazás a szállodába.

Ötödik nap:   Szent Gotthárd-hágó, Lugano, Via Mala, Liechtenstein

Elutazás a szállodából a Szent Gotthárd-hágó útján, vadregényes alpesi tájakon keresztül Ticino kantonba, az olasz Svájcba. Ticino jellemzői a kristálytiszta vízű alpesi tavak, partjaikon mediterrán növényzettel, hangulatos, olaszos jellegű üdülővárosokkal. Délelőtt ismerkedés Luganoval, a közös séta után szabadidő vagy sétahajózás a Luganói-tavon. A hajóról megcsodálhatjuk mind a svájci, mind az olasz hegyvonulatokat, az ódon hangulatú településeket. Továbbutazás Liechtenstein irányába, útközben pihenő a Rajna világhírű szurdokánál, a Via Malánál. A késő délután órákban rövid séta Vaduzban, a miniállam, Liechtenstein fővárosában, majd utazás a tiroli szállodába (1 éj).

Hatodik nap:    Rattenberg

Délelőtt séta egy középkori hangulatú tiroli kisvárosban, az Inn partján fekvő Rattenbergben, majd hazautazás Salzburg – Hegyeshalom – Győr– Tatabánya – Budapest útvonalon. Érkezés Salgótarjánba a késő éjszakai órákban.

Fizetés:          előleg befizetése 2018. január 10-én   30.000.- Ft

második előleg:  február – március  hónapban   30.000.- Ft 

fennmaradó összeg:  április - május – június hónapban 73.000.- Ft

Svájci frank fizetése:    júliusban  100 CH

További fizetési lehetőség nem áll rendelkezésre, mert augusztusban nincs klubnap a nyári szünet miatt.

 Az utazáshoz  útlevelet vagy kártya alakú személyi igazolványt lehet használni. Mindenki ellenőrizze a lejárati idejét!    Ne hagyd otthon!

 A kiosztott személyi adatokat tartalmazó nyomtatványokat kérem kitölteni és legkésőbb a márciusi klubnapon leadni.

A Jungfrau átlagos hőmérséklete ebben az időszakban kb. 4 – 9 fok körüli, ennek megfelelő öltözetről mindenki gondoskodjon.

Élményekben gazdag utazást kívánok mindenkinek!

 

                                                                                    Balogh Józsefné  Anikó

                                                                                              20/268-2120

 

 

                         

 

 

 

 


Ha tetszik ez a bejegyzés, kérem kattintson a "Tetszik" gombra.