Salgótarjáni Tájak Korok Múzeumok Klub Egyesülete

2018.01.27. Elismerések

 

 

“PRO URBE” DÍJAT VEHETETT ÁT

BÓDI GYÖRGYNÉ DR.

 

Bódi Györgyné dr. egész életpályáját, elkötelezetten és hivatástudattal, Salgótarján közművelődésének szentelte. Városunk civil közéletének meghatározó és áldozatkész alakja.

Debrecenben született, de iskolai tanulmányait már Salgótarjánban végezte. Történelem-orosz szakos diplomáját 1973-ban szerezte az egri Ho Si Minh Tanárképző Főiskolán.

Tanított Salgótarján általános iskoláiban, majd 1989-től a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban helyismereti könyvtárosaként helyezkedett el.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán 1995-ben könyvtár szakon végzett. 2004-2009 között a megyei könyvtár igazgatójaként dolgozott. Sokat tett a könyvtárszakma megújításáért, az intézmény informatikai és módszertani fejlesztéséért.

Munkája mellett helyismereti témákban folyamatosan publikált, irodalmi életrajzi bibliográfiákat és művelődéstörténeti tanulmányokat írt. 2009-ben vonult nyugállományba, ekkor figyelme még inkább a helytörténeti munka, a civilek körében végzett kulturális és ismeretterjesztő tevékenység felé fordult.

 

Több szakmai és hagyományápoló civil szervezetben tevékenykedik aktívan. Helytörténetei kutatásairól gyakran tart előadások.

A Dornyay Béla Múzeum Baráti Köre, valamint az Élet- és Tudásfa Olvasókör elnökeként – közösségével – számos közművelődési program szervezője. 2015-ben választották meg a Salgótarjáni Civil Kerekasztal elnökének.

Kiemelkedő szakmai munkáját 2004-ben Madách Imre Díjjal, 2009-ben Balassi-díjjal ismerték el.

 

 Gratulálunk és jó egészséget kívánunk további tevékenységéhez!


Ha tetszik ez a bejegyzés, kérem kattintson a "Tetszik" gombra.