Salgótarjáni Tájak Korok Múzeumok Klub Egyesülete

2018.01.27. Elismerések

 

KEREKES LÁSZLÓ-DÍJAT VEHETETT ÁT

TÓTH CSABA

Tóth Csaba pályafutását 46 évvel ezelőtt a berceli művelődési házban kezdte, majd a József Attila Művelődési Központ, illetve a Nógrád Megyei Közművelődési és Turisztikai Intézet igazgatójaként évtizedeken át meghatározó személyisége volt a megye kulturális, zenei életének.

 Vezetői feladatán túl közreműködött pályázatok, fesztiválok minősítésében, szakmai továbbképzések programjának kidolgozásában.

Szakfelügyelő és a Területi Művelődési Intézmények Egyesületének szakértője. Aktív részese volt az Országos Pop-rockzenei tábor, amatőr zenei műhely létrehozásának, közreműködött a műfaj képzési és fejlesztő programjának kidolgozásában és modell-kísérleti megvalósításában.

Nevéhez fűződik a salgótarjáni Nemzetközi Dixieland Fesztivál alapítása, menedzselése, a United Jazz Europian Festival visegrádi együttműködésének alapítója és szervezője jelenleg is.

Alapító tagja Hangművelők Zenekarának. Vezette a nógrádi népművelők szakmai szervezetét, majd a Magyar Népművelők Egyesülete is elnökévé választotta. 2014-ben nyugdíjba vonult, önkéntesként a karancsaljai Rozmaring Népdalkör és a salgótarjáni Tájak Korok Múzeumok Egyesület kamarakórusát vezeti.

Tóth Csaba több évtizedes alkotó, kezdeményező, hagyományteremtő közművelődési munkája és jelenlegi önkéntes tevékenysége példaértékű a fiatal generáció számára is.

 

 Gratulálunk és jó egészséget kívánunk további munkájához!


Ha tetszik ez a bejegyzés, kérem kattintson a "Tetszik" gombra.